sobota 22. srpna 2015

Proč čatný místo řepy?


Začátkem prázdnin jsme přestali nakupovat červenou řepu a začali jsme místo ní vařit čatný z rajčatového pyré. Tento článek je o tom, proč došlo ke změně. A co tato změna našim zákazníkům přináší.

Červenou řepu jsme nabízeli v rámci našeho menu několik let. Měla své nadšené zastánce i kritiky.
Zastáncům jednoduše chutnala a svým způsobem zajímavě dotvářela pestrou směs chutí, které naše polední menu nabízí. Je také bezesporu zdravá. Odpůrci poukazovali na značnou kyselost produktu, který sám o sobě byl vařený kdesi v továrně a tudíž příliš nezapadal do konceptu naší restaurace. Zavedli jsme řepu kdysi jako náhradu za zeleninový salát, aby i odpolední hosté měli k menu nějakou zeleninu, když salát došel. To však již nyní řeší naklíčené mungo.

Poslední kapkou do tohoto pomyslného sporu bylo, že jsme nedokázali sehnat červenou řepu slazenou cukrem. A nabízet našim hostům produkt obsahující umělá sladidla jsme nechtěli.

Dalším důvodem bylo i to, že řepy snědli naši hosté opravdu hodně a tak jsme se takříkajíc topili v moři prázdných 4 l sklenic od řepy. Nikdo je nechce. Dávat do recyklačních nádob je jako firma nesmíme. Vozit je autem do sběrného dvora by vyžadovalo značné skladovací kapacity... .

Máme tedy čatný. Je z rajčatového pyré, které je slazeno pouze cukrem. A je to produkt, který vaříme, umíme a máme rádi.

Po svatém Václavu jej nahradí čatný jablečné. A čidva na kterou jsou naši hosté již zvyklí tak bude celoročně. Posílíme tak předvídatelnost našeho podniku. Naši hosté jsou rádi, když ví co od nás mohou očekávat a když přijdou tak to také opravdu dostanou.

Záleží nám na tom aby jste se na nás mohli spolehnout. Spolehnout se na to, že to co nabízíme je čerstvé, chutné a zdravé. Těšíme se na a děkujeme za všechny vaše podněty, které nám pomáhají tohoto cíle dosahovat.