středa 22. července 2015

Proč si velcí hrají na malé?

Možná jste si toho již také všimli. Velké nadnárodní firmy se nyní začali předhánět v tom jak jsou jejich tovární provozy "řemeslné", zaměstnanci jak "pracují s láskou" a jak jsou jejich výrobní postupy "tradiční". Máme této reklamě uvěřit? A proč si vlastně velcí hrají na malé?

K napsání tohoto blogu mne přivedl leták supermarketu Albert. Který je známý svou dopékárnou a prodejem a "vůní" rozmrazeného pečiva. Díky konkurenci malých skutečně řemeslných pekáren se Albert a spol rozhodli si došlápnout i na drobné výrobce. Maloobchodní konkurenci již v podstatě supermarkety zničili.  Jak ale lidi přesvědčit, že ty smrdící roz-mražené housky jsou lepší nežli domácí nebo ty z malé pekárny. Tak jako vždy - "stokrát opakovaná lež se stává pravdou". Proto musíme nyní v Albertu stále dokola poslouchat pohádky o tom jak Albert peče s "láskou"...



Nicméně už jen to, že Albert předstírá, že peče s láskou, respective, že peče a nerozpéká zmraženiny, už to je známkou vítězství nás drobných výrobců potravin. Evidentně si z nás Albert bere příklad : ) .
U nás v Avatáru však nemusíme vytvářet fotomontáže a platit grafiku letáku, který bude vypadat jako z malé pekárny. Naši hosté nám vidí každý den až do kuchyně, až pod ruce. Každý den vidí jak vaříme, pečeme a snažíme se. Necháme na nich aby posoudili zda to děláme s láskou.



S pokračujícím věkem svárů je vše normální potlačováno a tak si dokonce i další supermarket vybral jako znělku větu: "U nás je svět ještě v pořádku!", aby evokoval  používání tradičních postupů a surovin. Nicméně stejně tak jako Albert si vesele dál prodávají rozmraženiny a dělají tak odbyt továrnám na jídlo - http://profrost.cz/cs/


Jako vždy nám budou tvrdit, že je to pro naše zdraví, bezpečnost a požitek. A reklamou se budou snažit abychom jim věřili: 

A ti kdo nečtou cenovky jim možná opravdu uvěří:
Ale většinu lidí dnes jistě již napadne co se asi dělá v té "dopékárně" nerozmražují se tam náhodou zmraženiny?

No a nás malé budou pomlouvat a dokonce kriminalizovat za to co je přirozené- dětská práce, používání místních produktů od drobných pěstitelů bez papírů, třídění odpadu... 

Jejich taktika je vlastně stále stejná, drobní výrobci jsou nehygieničtí, nekontrolovaní a tudíž nebezpeční:

A oni jsou efektivní, hygieničtí a pod stálou kontrolou:

Tudíž každý den volíme. Každý den určujeme to kdo nám bude vládnout. 
Bude to ten komu dáváme své peníze. 

Proto v restauraci Avatár tak zvažujeme od koho budeme nakupovat suroviny, energie a koho zaměstnáme.
Každé naše rozhodnutí přinese reakci.
Pokud jsou naše rozhodnutí správná, reakce dostáváme dobré.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za tvůj názor, radu atd.
Systém je nastaven i na používání anonymního profilu.
Mezi vložením dvou příspěvků vyžaduje systém časovou prodlevu.