úterý 23. října 2012

Proč BIO?


Vážení,
obracím se na Vás jako externí redaktorka serveruminuteme.net.
Budu Vám velmi vděčná, pokud mi pro chystaný článek o biopotravinách poskytnete odpovědi na níže sepsané otázky. Protože se obracím na více adresátů,omluvte prosím, pokud se Vám některé otázky budou zdát příliš obecné. 

1. Nabízíte biopotraviny? Proč? (A jestli ne, tak proč?)
2. Jaký je podle Vás největší přínos biopotravin?
3. Dodržují se u nás podmínky pro pěstování biopotravin?
4. Vnímáte rozdíl mezi kvalitními potravinami a biopotravinami?
5. Důvěřovali byste kvalitě biopotravin mimo EU
6. Proč je takový cenový rozdíl mezi biopotravinami a "normální produkcí"? Jsou v tom jen výrobní náklady a nižší konkurence biovýrobců?
7. Pozná se biokvalita na chuti potravin?
8. Cokoli byste ještě chtěli doplnit...
Předem vřelé díky za odpověď.
S přáním krásného dne,
Tereza Dědinová

Dobrý den
Zde jsou odpovědi:
1. Ano. Máme je rádi.
2.Bio= normální. Nebio= chemické, degradované "potraviny" pro
všežravce, kterým je jedno co jí, hlavně, že je to levné.
3.Ano.
4.Díky GMO již nejsou žádné jiné kvalitní potraviny kromě BIO potravin.
5. Ne.
6.Rozdíl se již začíná smazávat právě díky větší konkurenci.
7. Ano. Každý kdo ochutná bio mrkev a nebio pozná rozdíl okamžitě.
8. Vždy upřednostňujeme místní bio produkci. U malých dodavatelů však
netrváme na certifikaci. Je pro nás důležitější osobně znát dodavatele
spíše nežli živit mezičlánek s razítkem.

S přátelským pozdravem
restaurace Avatár

1 komentář:

Děkujeme za tvůj názor, radu atd.
Systém je nastaven i na používání anonymního profilu.
Mezi vložením dvou příspěvků vyžaduje systém časovou prodlevu.