úterý 22. listopadu 2011

Složení ROBI

Jedenkrát týdně používáme Robi viz. http://www.robi.cz/
Výrobce uvádí ve složení mimo rostlinných bílkovin, červené řepy... i přírodní barvivo HEM-... Tož všichni víme co se pod slovo "přírodní" dá schovat. No zeptali jsme se tedy co to jako je.

A zde jest kus té odpovědi:
"Dobrý den,
odpovídám na Váš dotaz ohledně barviva,které dáváme do Robi. Jedná se o červené univerzální přírodní potravinářské barvivo pod názvem Arpink Red (HEM-3595.... je číslo povolení k výrobě potrav. barviva vydaného Ministerstvem zdravotnictví, které posílám v příloze). Jeho platnost na tomto dokumentu je na dva roky,ale platnost se na požádání pořád prodlužuje.
Informace o tomto barvivu jsou na stránkách http://www.arpink-red.cz/. Barvivo nám dodává firma VIKO s.r.o.,Starodejvická ulice,Praha."

Tož stranky těm výrobcum ještě nefachčí, tak sem tedy zavolal ještě jednou do Robi. A dušovali se mi, že je to celé vopravdu přírodni a moc zdravi.
No pry je to taky rostlinný tak Bohu díky za ty dary.

Časem snad arpik-red-veb bude fungovat a dozvíme se více.

Některé restaurace se chlubí tím, že nejsou "dogmatické, extrémní a jednostranné" viz.-zde
Pod čímž si můžeme představit cokoliv.
Ale restaurace Avatár se chlubí právě tím, že sveřepě používá pouze vegetariánské a přírodní (tj. nechemické) suroviny. Ať už to někdo považuje za zdravé či nezdravé, extrémní...
Jelikož primárním motivem našeho způsobu vaření není módnost či prodejnost, ale přirozený vegetariánský životní styl, kterým žijeme.

Clinton veganem

Tož už nejsme tací exoti jak dřív.
I v Americe už papaj zdravě:
http://www.novinky.cz/zena/styl/251081-nejnovejsi-modni-trend-mezi-slavnymi-veganstvi.html?ref=boxE

pátek 18. listopadu 2011

NEBEZPEČNÁ RÝŽE V OBCHODECH!

Vážení hosté
Dovolujeme si vás upozornit na nebezpečný druh rýže, který se v těchto dnech stahuje z prodejní sítě. Viz:
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/domaci-ekonomika/clanek.phtml?id=608582

Rýže, kterou nabízíme v restauraci Avatár pochází z Evropské Unie od italské firmy
Curtiriso , a naším dodavatelem je firma CANO.
Tento druh rýže Arborio pochází z rostlin, které nebyli geneticky manipulované a splňují několik dalších pro nás zajímavých eko kritérií: http://www.curtiriso.it/node/Respect-for-the-enviroment/ 


NAPSALI O NÁS

Na boření mýtů o vegetariánských restauracích se zaměřil článek na jehož konci je odkaz na náš podnik.
Velice panu redaktorovi děkujeme.
Více:
https://sites.google.com/site/avatarbrno/napsali-o-nas

Svůj klip snadno na you tube.

Možná to víš, možná ne : )

Na adrese na konci klipu si můžeš snadno vytvořit svůj vlastní.

Klip AVATARBRNO
http://www.youtube.com/watch?v=4hiu4N64Z7c


čtvrtek 3. listopadu 2011

ZÁŽITKOVÉ VAŘENÍ 4/2011

 
ŘADA KURZŮ ZÁŽITKOVÉHO VAŘENÍ 4/2011

„Skutečný mistr ví, že se má stále co učit.“
Zveme Tě na oblíbené kurzy vaření pro každého.
Chceš poznat další tajemství profesionálních kuchařů?
Chceš zažít příjemné a smysluplné odpoledne s pozitivními lidmi?
Rád zkoušíš nové chutě, vůně a postupy?
Gastronomický zážitek, který Ti právě nabízíme,právě toto poskytuje.
Tyto jedinečné kurzy zážitkového vaření se konají v příjemných prostorách restaurace
Avatár na Mendlově náměstí v centru Brna.
středa 16.LISTOPADU 2011 – PLACKY-ALU PARATHA
- PIKANTNÍ JABLEČNÉ ČATNÝ
- PODLESNÍKY-TRADIČNÍ SLOVENSKÉ KOLÁČKY

středa 30.LISTOPADU 2011 –S DĚTMI-PRO DĚTI
-Kurz vaření pro rodiče a děti od 3 let
-JABLÍČKOVÉ PEČENÍ-NADÍVANÁ
JABLÍČKA,ŠTRŮDLÍKY A KOLÁČKY

středa 14.PROSINCE 2011 –VÁNOČNÍ PEČENÍ-BEZ CHEMIE, VAJEC A SÁDLA : )
-KULIČKY SIMPLE, VÁNOČKA A INDICKÉ SUŠENKY MATHI

středa 21.PROSINCE 2011 –VÁNOČNÍ PEČENÍ S DĚTMI-PRO DĚTI
-Kurz vaření pro rodiče a děti od 3 let
-LINECKÉ VYKRAJOVÁNÍ A ZDOBENÍ, NADÍVANÉ
BRAMBOROVÉ LODIČKY A CUKRKANDLOVÁ LÍZÁTKA

Cena vstupenky na kurz je 299,-Kč . Pro pilné nabízíme ČTVRTÝ kurz v TÉTO řadě zdarma. Děti mají 50% slevu.

Vstupenku je třeba zakoupit předem u pokladny. Pokud se kurz nekoná, budeme tě včas předem informovat. Vstupenku pak můžeš použít na některý z následujících kurzů, nebo ti vrátíme peníze.
Vždy máš tedy jistotu, že se kurz, na který jdeš, skutečně koná.

Můžeš si přinést svou oblíbenou zástěru a poznámkový blok. : )
Kurz začíná v 16.00 a trvá cca do 18.00 Hod.