úterý 28. června 2011

Obyčejná škola (restaurace) děkuji nechci.

Již více než 20 let si můžeme svobodněji vybrat co budeme číst, jíst co dělat...
Většina tuto možnost nevyužije a jede ve vyjetých kolejích svých rodičů, a tak velice pravděpodobně skončí jako oni.
Ti vzácní, kteří se rozhodnou pro svou cestu jsou vzácní.
Jelikož nevyšlapané cesty jsou nevyšlapané a tudíž obtížnější.
O to hodnotnější a opravdovější je život těchto odvážných.
Nahlédnout do světa volby své cesty a cesty pro své dítě dává pěkně tento článek:
http://www.novinky.cz/zena/deti/236716-obycejna-zakladka-dekuji-nechci.html
A článek a diskuse zde:
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/veronika-vendlova.php?itemid=13543

Je pochopitelné, že stádo je vedeno vůdci a přestože členové stáda uznají současný špatný stav věcí, bez příkladu vůdců nezmění nic. Což je stav většiny populace. Jak vidíme z diskuse výše.

Stejná situace je i ve stravování. Přestože všeobecné povědomí o tom, co je zdravé a co ne, roste, v praxi se nezměnilo nic. Většina chodí na třídenní guláš do hospody na rohu. A proto je jejich úroveň vědomí stejná jako před těmi dvaceti lety.

Dokud nezměníme svůj směr dojdeme na to stejné místo kde už jsme byli.
Bohužel většina z těch kdo začne hledat svoji cestu, tak učiní až když narazí na životní situaci, kdy už prostě nejde pokračovat stejně jako doposud.

Jak nám často potvrzují noví hosté, kteří se cestou z nemocnice u sv. Anny "náhodou" staví na průzkum v Avatáru.

pátek 24. června 2011

PŘIROZENOST


Všichni tak touží po přirozenosti. A šikovní podvodníci se snaží tuto touhu šikovně zpeněžit viz. např:
http://www.stream.cz/video/536244-moc-pekna-reklama-na-mouku

V restauraci Avatár naproti tomu skutečně používáme přírodní suroviny, tradiční recepty a výrobní postupy. Skutečně inteligentní člověk snadno pochopí, že chleba v igelitu s třemi řádky éček nijak nekoresponduje s větrným mlýnem a pecí na dřevo.
Stejně tak je jasné, že princip čerstvosti, kdy každý den vaříme v Avatáru vše čerstvé, musí být vykoupen menší rozmanitostí. takže nabízíme jen dva druhy menu.

Je logické, že hospoda s jídelním lístkem na tři strany nemůže zaručit čerstvost všech pokrmů.

Každý den si tedy můžeme svobodně vybrat, zda si vybereme skutečně čerstvý oběd v Avatáru, nebo budeme riskovat v některé z obyčejných restaurací.

Nový blog

A je to tu.
Založili jsme tento blog AVATARBRNO abychom vás mohli ještě více seznamovat s tím co se v restauraci Avatár děje, nebo bude dít a také abychom se dozvěděli jak jste s námi spokojeni.
Jsme vděčni za všechny vaše komentáře. Je nám jasné, že jsme velmi odlišní od většinové populace, takže počítáme s tím, že komentáře našich příspěvků jsou pestré.

S blogem se teprve učíme, takže uvítáme i rady jak co vylepšit, opravit...

Na další společnou cestu se těší Váš
Avatár team